Saturday, February 20, 2010

ku pasakkan kekuatan

*************************
pantas jariku menari.. memikirkan sesuatu..
a
a
SYABAB...SYABAB...SYABAB...
a
a
terdetik aku, terlintas kata2 mereka..

“ukht, cmin dgn cmat ni lain. Cmat lebih hebat..” suatu andaian yang aku kira munasabah untuk aku analisa kemantapan seorang mujahidah dalam mengatur strategic belajar dan brgerak kerja..
a
Aku faham benar mehnah dan tribulasi yang melanda mereka,

“ntahla..kadang2 tugas dtang tanpa ana rela menolak..tak mampu nak melepas taklifan yang diberikan..”
a
a
Allah, berikan mereka kekuatan. Kalaulah aku mampu, memberikan sedikit sumbngan supaya syabab2 harapan mu ini akan terus mekar di Medan Perjuangan, aku mungkin org pertama yg mengangkat tangan.. untuk mengurangkan beban mereka, dengan bilangan yang tidak seberapa..
a
a

YaAllah, tidak tahan aku melihat syababmu terus menerus penat dan lelah melakukan gerak kerja.. sehingga ada cahaya sinar yang terpancar diwajah mereka ditelan waktu senja..
a
a

YaAllah, aku tidak tegar melihat syababMU, shabatku keciciran di Medan Pendidikan dek ketandusan tenaga di Medan Perjuangan..YaAllah, bantulah mereka umpama tenaga mereka melampaui kuantiti mereka..
a
a
YaAllah, sehingga ada diantara mereka sakit menanggung derita. Sembuhkan dia, berikannya kesihatan tubuh badan dan akal.. tenaganya masih diperlukan, heretlah dia kembali menjadi rantai2 perjuangan.. YaAllah,detik2 doa dhuhaku kumohon dikabulkan..
a
a
ALLAHURABB...
a
a
ALLAH, akan kepedihan, dugaan, ujian mahupun titipan kejayaan insan2 ini, ku panjatkan doa' kepada Mu... kasih syg dariMu, berikanlah apa jua yang terbaik untuk penghidupan mereka, untuk agama dan dalam setiap akhir perkara mereka..
a
a
Titipanku disini tak lain tak bukan adalah untuk motivasi diriku sendiri jua. Dalam kelesuan aku bergerak kerja,terkadang terkulai dek kurang keyakinan, inginku cari sumber kekuatan. Dalam keletihan, aku inginkan madah yang mampu
'mendakap-ku' .
Dalam tasbih,tahmid, istighfar ada tawakal..
Dalam sujudku, ingin kupasakkan keyakinan..
a
a
*************************

No comments:

 

WarDaTuL sYauQa Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa